Calculator de Cost

Foloseste calculatorul nostru de preturi pentru a estima costurile proiectului

CALCULEAZĂ
Download Broșura
Download BroșuraDownload Fisa Tehnica

DE CE NOI?

Cu o vastă experiență de peste 20 ani in Europa și în lume timp în care focusul permanent a fost satisfacția clienților prin soluțiile premium oferite de sistemele profesionale, DURAL produce sisteme profesionale de hidroizolație, decuplare, drenare, izolație fonică, sisteme profilate de iluminare, de scurgere și dilatație

DE CE NOI?

  • Soluții de Calitate Superioara
  • Sisteme Profesionale
  • Simplu de Pus în Operă
  • La Timp și în Buget
  • Oriunde și Oricând
  • Focus Real pe Satisfacția Clientului

SISTEMUL DURABASE DD 80

DURABASE DD 80 este un sistem multifuncțional cu dublă drenare și desolidarizare de stratul suport pentru placările ceramice la exterior. Sistemul realizează decuplarea cu intreruperea transmiterii fisurilor din suport la straturile superioare și o mare protecție la forfecare

PROBLEMELE:
1. Acumularea apei
Ca rezultat al diferenței de grosime a stratului de hidroizolație, datorită suprapunerii membranelor în anumite zone sau a vârfurilor și a scurgerilor care cauzează neuniformități în subsol, apa se poate acumula sub pardoseală.
2. Îngheț și Căldură
Atunci când pardoselile ceramice sunt așezate în spații exterioare, cum ar fi balcoanele sau terasele, suprafețele cu gresie sunt expuse la sarcini termice ridicate, ceea ce poate duce la deteriorarea pe termen lung a structurii suprafeței.
3. Fisuri în stratul suport
Atunci când se renovează podele pe balcon și terase vechi, pot apărea crăpături în substrat, ceea ce face imposibilă instalarea directă a unei suprafețe noi de pardoseală.

SOLUȚIA:
DURABASE DD 80 este o membrană foarte robustă din polipropilenă reticulată, care este extrem de stabilă din punct de vedere dimensional și are o structură ondulata (cu cavități, cu bumbi) dublată de o țesătură specială de tip țesut – nețesut pe partea superioară. Partea cu “bumbi” este prevăzută cu o țesătura de plasă care susține structura de pardoseală și care funcționează ca o scurgere cu o capacitate de drenaj excepțională. Datorită aranjamentului special al canalelor de drenaj, orice apă de sub membrană este de asemenea drenată (evacuare dublă). Materialul este rezistent la îmbătrânire și putrezire și orice resturi rezultate în urma montajului pot fi aruncate în colectoarele de deșeuri obișnuite din gospodărie. Stratul următor din pardoseală, de peste membrană, poate fi foarte diferit; astfel, Sistemul multifuncțional DURABASE DD 80 este recomandat la construcțiile cu șapă de drenaj (dispersă) în combinație cu plăci ceramice sau dale sau pardoseală supraânălțată.

PREGĂTIREA STRATULUI SUPORT:
Pardoseala care formează suportul sistemului DURABASE DD 80 trebuie să fie uscată și lipsită de orice material care ar putea afecta aderența. Trebuie să fie fără denivelări și capabilă să suporte greutatea. În zonele exterioare, trebuie să fie deja realizată panta pentru podea (min 2%) și hidroizolația; de exemplu folosind DURABASE WP ++. Orice corecții trebuie efectuate înainte de instalarea DURABASE DD 80. Nu este posibilă montarea plăcilor ceramice direct pe DURABASE DD 80 folosind procedura de instalare cu mortar adeziv în pat subțire.

CARACTERISTICILE PRODUSULUI:
DURABASE DD 80 este ideal pentru utilizarea în aplicații ce folosesc plăci ceramice, piatră naturală și dale de beton, creând zone mari de drenare a suprafețelor care sunt esențiale pentru balcoane și terase etc. DURABASE DD 80 asigură un drenaj eficient și o etanșare suplimentară între hidroizolația structurală și stratul superior montat peste el. Structura suprafeței membranei face ca umiditatea să se scurgă rapid pe suprafața de drenaj creată de cavități (bumbi).
Datorită aranjamentului special al canalelor de drenaj, orice apă ajunsă sub membrană este, de asemenea, drenată. Spațiul dintre “bumbi” și țesătura din plasă produce un buzunar de aer; acesta asigură izolarea termică și reduce zgomotul, protejează membrana împotriva solicitărilor termice și asigură o distribuție uniformă a sarcinii pe membrană.

INSTRUCȚIUNI DE INSTALARE (ghid rapid):
1. Se croiește membrana DURABASE DD 80 la dimensiune. Canalele de drenaj trebuie să fie aliniate în lungul pantei. Îmbinările dintre membrane trebuie realizate cu o suprapunere de aprox. 2 rânduri de dungi.
2. Suprafața pregătită profesional trebuie să aibă o pantă de 2%, să fie capabilă să suporte greutatea și fără componente care ar putea deteriora impermeabilizarea. Această impermeabilizare ar putea fi realizată de ex. utilizând DURABASE WP ++. Orice reparații sau modificări posibile pentru a produce o pantă adecvată trebuie efectuate înainte de a monta membrana DURABASE DD 80.
3. Membrana se montează cu țesătura orientată în sus, flotantă, pe impermeabilizarea structurală DURABASE WP ++. Canalele de scurgere a membranei trebuie să fie pozate în direcția pantei dată stratului suport.
4. Îmbinările dintre membrane se realizează cu rezistență la forfecare. Pentru a face acest lucru, se ridică țesătura de-a lungul părții lungi a membranei și se apasă membrana DD 80 pe membrana anterioară până la o lățime de aproximativ 2 rânduri de “bumbi”.
5. Îmbinarea cu peretele poate fi sigilată folosind banda de etanșare DURABASE WP ++. Acest lucru se realizează folosind un mortar adeziv flexibil pentru a fixa banda de etanșare atât la membrana DURABASE DD 80, cât și la suprafața adiacentă a peretelui. Pentru cele mai multe tipuri de suporturi este posibil să se utilizeze un mortar adeziv flexibil sau un adeziv flexibil cu întărire rapidă în conformitate cu DIN EN 12004 / C2. În colțurile orientate spre interior și spre exterior se pot folosi piesele de colț DURABASE FLEX corespunzătoare.
6. Se aplică apoi finisajul de pardoseală selectat, ținând cont de cerințele și specificațiile producătorului și în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare.

N.B .:
Materialul se protejează de perioade lungi de expunere la lumina soarelui.

DATE TEHNICE

MATERIAL:polipropilenă
GROSIME:8 mm
LATIME ROLA:100 cm
LUNGIME ROLA:15 m
CULOARE:galben / gri
PROPRIETATI SPECIALE:Dublă drenare
CERTIFICATE, TESTARI:CSTB
DEPOZITARE:In loc uscat departe de lumina soarelui