Calculator de Cost

Foloseste calculatorul nostru de preturi pentru a estima costurile proiectului

CALCULEAZĂ
Download Broșura
Download BroșuraDownload Fisa Tehnica

DE CE NOI?

Cu o vastă experiență de peste 20 ani in Europa și în lume timp în care focusul permanent a fost satisfacția clienților prin soluțiile premium oferite de sistemele profesionale, DURAL produce sisteme profesionale de hidroizolație, decuplare, drenare, izolație fonică, sisteme profilate de iluminare, de scurgere și dilatație

DE CE NOI?

  • Soluții de Calitate Superioara
  • Sisteme Profesionale
  • Simplu de Pus în Operă
  • La Timp și în Buget
  • Oriunde și Oricând
  • Focus Real pe Satisfacția Clientului

SISTEMUL DURABASE SW

DURABASE SW este un sistem multifuncțional de izolare fonică și termică cu desolidarizare de stratul suport și care este dedicat pardoselilor în încăperile uscate la interior. Sistemul realizează decuplarea cu intreruperea transmiterii fisurilor din suport la straturile superioare.

PROBLEMELE:
1. Placi zgomotoase

Pardoselile ceramice pot transmite zgomotul la nivelurile inferioare în clădiri dacă izolația fonică lipsește sau este inadecvată. Acest zgomot poate fi o tulburare persistentă pentru persoanele care utilizează spațiile de dedesubt.
2. Placi reci

Plăcile ceramice, in special, sunt considerate de mulți oameni că se simt reci sub picioare. Dacă nu există încălzire prin pardoseală sau alte încăperi încălzite dedesubt, pardoselile din ceramică se pot răci destul de repede.


SOLUȚIA:
DURABASE SW, “pardoseala silențioasă”, este un sistem de acoperire cu o grosime de doar 1,5 mm cu o membrană formată din 3 straturi de polipropilenă, cu un strat suplimentar de nisip quartz plastifiat, care are proprietăți excelente de izolare fonică și termică. Totodata se realizează decuplarea finisajului ceramic de stratul suport reducând în mod semnificativ propagarea zgomotului pașilor. Sistemul izolează, de asemenea, podelele din gresie din substraturile reci. Sistemul poate fi montat pe mai multe tipuri de suport cum ar fi șapa sau lemnul. Deasemenea acesta poate fi utilizat direct pe pardoselile vechi, existente, economisind astfel și timp și bani.


PREGĂTIREA STRATULUI SUPORT:
Pardoseala care formează suportul sistemului DURABASE SW trebuie să fie uscată și lipsită de orice material care ar putea afecta aderența. Trebuie să fie fără denivelări și capabilă să suporte greutatea. Orice corecții trebuie efectuate înainte de instalarea DURABASE SW. În zonele umede, este necesară o etanșare suplimentară între DURABASE SW și stratul final.

Beton / șapă
Crăpăturile lungi din stratul suport trebuie să fie bine fixate și umplută cu rășină.
– OSB (SmartPly), placaj și podele din PAL
Panourile de OSB, placaj și PAL trebuie să fie înșurubate și amorsate, cu adeziv aplicat pe nut și feder. Grosimea materialului din stratul suport trebuie să fie de minim 22 mm. Pardoselile din lemn nu trebuie să se curbeze sau să sufere variații dimensionale notabile la exploatare sau când sunt încărcate.
Suprafețe existente de pardoseală
Pentru a economisi timp, sistemele DURABASE SW pot fi așezate pe suprafețele exterioare existente, care îndeplinesc criteriile menționate mai sus

CARACTERISTICILE PRODUSULUI:
Sistemul DURABASE SW reduce propagarea sunetului spre etajele inferioare și izolează podelele împotriva frigului. Acesta este ideal pentru utilizarea în spații uscate cum ar fi locuințe private, spații comerciale și birouri cu o încărcătură de până la 2.0 kN / m². DURABASE SW este adecvat pentru instalarea peste sistemele standard de încălzire prin pardoseală în combinație cu plăci ceramice cu dimensiuni minime de 20 x 20 cm sau din piatră naturală, unde acestea asigură proprietățile de izolare termică necesare. Orice alt sistem de încălzire prin pardoseală suplimentar poate fi de asemenea montat peste DURABASE SW în conformitate cu specificațiile producătorului.

INSTRUCȚIUNI DE INSTALARE (ghid rapid):
1. Substratul trebuie să fie uscat și fără parti friabile care ar putea afecta aderența. Trebuie să fie fara denivelari și capabil să suporte greutatea. Orice reparații trebuie efectuate înainte de instalarea DURABASE SW.
2. Folosiți o mistrie dințată 4 x 4 mm pentru a aplica un strat subțire de adeziv pe suprafața suport amorsata în prealabil. Adezivul trebuie ales în funcție de tipul stratului suport. Pentru cele mai multe straturi suport, se poate folosi un adeziv flexibil sau adeziv flexibil cu întărire rapidă, conform DIN EN 12004 / C2.
3. Bucățile croite la mărime se așează una lângă cealaltă, fără spații între ele și pe întreaga suprafață cu partea întunecată în jos. Membrana se pozează astfel încât întreaga ei suprafață să adere pe patul de adeziv împiedicând orice exces de adeziv să treacă peste margini. Apoi se presează cu fermitate, cu partea netedă a mistriei zimțate, cu miscări dinspre centru spre exterior pentru a forța eventualele baloane de aer sa iasă la margine.

4. Din DURABASE SW se confecționează și se fixează pe pereți perimetral o plintă de 5 cm iar la îmbinarea dintre perete și pardoseală se aplică o bandă butilică autoadezivă.
5. După ce adezivul s-a întărit suficient, plăcile ceramice pot fi aplicate direct pe membrana, folosind procedeul de lipire in pat subțire; nu este necesar să așteptați uscarea adezivului înainte de a așeza plăcile.
N.B .:
Consultați instrucțiunile detaliate de instalare online la www.dural.com.ro
Trebuie respectate întotdeauna normele generale de bună practică tehnică!
Următoarele se aplică tuturor produselor / materialelor: verificarea suportului în ceea ce privește rezistenta la solicitările mecanice și chimice trebuie făcută cu atenție înainte de instalarea membranei.
Protejați materialul de perioade lungi de expunere la lumina soarelui.

DATE TEHNICE

MATERIAL:PP/Rășină epoxidică + oxid de siliciu/PP
GROSIME:1,5 mm
LATIME ROLA:100 cm
LUNGIME ROLA:15 m
CULOARE:Deasupra gri deschis /Dedesubt gri închis
DEPOZITARE:In loc uscat departe de lumina soarelui